Bied de ondernemers de helpende hand!

Moeten accountants, notarissen, advocaten en bankiers – met hulp van het MKB-Nederland, VNO-NCW, de lokale media – de ondernemers niet helpen in deze crisis?

In deze coronatijd is er een groot aantal ondernemers dat klem zit door de maatregelen die door de overheid genomen moeten worden. Iedereen kent wel gevallen waar het water tot de lippen staat.

In het verleden organiseerde de Kamer van Koophandel (KvK) spreekuren voor ondernemers waar zij met hun vragen bij verschillende adviseurs terecht konden, en een paar keer per jaar verzorgde de KvK cursussen voor startende ondernemers. Die kregen dan advies van de adviseurs en die deden dat belangeloos.

Niet helemaal, want wij zijn als dank voor ons advieswerk een keer met de Voorwaarts Voorwaarts naar Schiermonnikoog geweest en kregen bij terugkomst een buffet. Maar de KvK is zich gaan richten op haar kerntaken dus dit alles is wegbezuinigd. Maar ik weet zeker dat de adviseurs graag zich willen inzetten voor ondernemers in nood.

Voor het goede doel

We hebben hier op kantoor er al overleg over gehad en de tijd die ik erin kan steken compenseren mijn collega’s graag voor het goede doel. Dat willen de andere adviseurs ook, zo denk ik.

Hoe ga je dit dan vormgeven? Ik denk dat voor de publiciteit een taak weggelegd is voor de Groninger Gezinsbode, het Dagblad van het Noorden en RTV Noord. Als MKB Noord en VNO-NCW de organisatie op gaan tuigen dan kan het niet anders dat dit plan een succes gaat worden.

Ik hoop dat alle partijen de handschoen op gaan nemen en aan de slag gaan om ondernemers in nood echt te helpen. Dit kan prima met moderne communicatiemiddelen zoals Teams en Zoom.

Zo kunnen we met zijn allen zorgen dat de schade die corona momenteel aanricht iets beperkt wordt.

Theo van der Werff is Groninger ondernemer en accountant

Column Theo van der Werff in de Gezinsbode
Lees hier het artikel op de website van de Gezinsbode
Door Theo van der Werff. 22 januari 2021
GRONINGEN