‘Bij iedere vakantie vergeet ik wel iets’

Eigenlijk weet ik het al jaren: maak een lijstje met zaken die je mee moet nemen als je op vakantie gaat. Iedere keer neem ik mij voor om dat te doen. Zeker als ik weer iets vergeten ben, zoals elk jaar. Maar omdat wij naar plekken gaan waar alles te koop is zijn er ook nog geen rampen gebeurd. Zoals medicijnen vergeten, opladers enzovoort.

Als zondagskind ben ik vaak door het oog van de naald gekropen, zoals een keer in Griekenland, waar ik een aantal jaren geleden ging zeezeilen. We zouden net vertrekken toen ik op de kade een reistas zag staan en me net op tijd realiseerde dat die tas van mij was. Had ik weer mazzel.

Gezien de coronaperikelen wilden wij dit jaar niet het land uit en we hadden een hotel in een mooi kasteel in Vaals geregeld. Dus wij daar heen afgelopen zondag. Eerst een stop gemaakt in Roermond bij de Designer Outlet. Het was daar veel te vol en alles binnen anderhalve meter. Of er geen corona was, zo leek het.

Bij het uitpakken van de bagage kwam ik erachter dat ik mijn laptop en stukken die ik door wilde nemen vergeten was. Hoe dat kon snap ik achteraf want ik had er nog iets bij ingestopt en de werktas niet bij de rest van  de bagage gezet.

Geen mail bijwerken

Dus voor het eerst in 20 jaar kon ik mijn mail niet bijwerken en kon ik als ik mij dreigde te vervelen niet iets afwerken. Nog veel erger: ook mijn wekelijkse column zou de mist in gaan.  Maar de weergoden hebben mij gered. Want het werd daar in Limburg zulk slecht weer dat wij ook wij vast hebben gezeten op de snelweg die heel Nederland op de TV gezien heeft. En omdat het bleef regenen zijn we de volgende dag toch maar weer naar het veilige noorden gereden.

Dus toen kon ik de column nog maken. Fijn.
Hopelijk wordt ik nog eens verstandig en maak ik toch maar een lijstje.