Een mooi septemberweekend

Afgelopen weekend zat alles weer eens mee. Na het werk tegen 18.30 uur ben ik via een omweg (mede om aan mijn stappen te komen) naar huis gegaan.

Van het Damsterdiep via de Steentilstraat over het Zuiderdiep. Daar zijn alle stoeltjes bezet en is het druk op terrassen. Dan denk ik: tien jaar geleden waren er niet zoveel terrassen en zeker niet zo druk. Dat ze nu vol zitten kan niet alleen met corona te maken hebben.

Via de Museumbrug naar de Westerkade, ook daar alles vol en veel leven. Via de A-weg naar de Blekerstraat. Daar waren de terrassen ook helemaal bezet. Dat was ruim een week geleden wel wat anders, toen was de Blekerstraat het trefpunt van zich voetballiefhebbers van FC Groningen en Arminia Bielefeld noemende vechtersbazen.

Op het terras van De Buurvrouw zat, zoals al meer dan 20 jaar, Stefan. Je treft hem daar dagelijks en altijd met een Grolsch beugelfles. Leuk elkaar even gezien te hebben. Nadat ik beloofd heb mijn vrouw de groeten te doen mag ik verder.

Via de H.W Mesdagstraat, waar ik iets moest afleveren, ben ik via de Kraneweg en de Visserstraat naar het Boterdiep gelopen. En, ik val in herhaling, zet ergens wat stoelen neer en het is vol. Met mijn stappen zat het goed: meer dan 12.000 en nog een leuke wandeling ook.

Kleindochter

We zouden met onze kleindochter vanwege Open Monumentendag de toren van de Nieuwe Kerk beklimmen. Onze kleindochter had het erover dat ze een berg ging beklimmen. Toen wij er waren was de toren gesloten en ging het klimmen niet door. Ze zag een haar bekende ijstruck staan en haar verdriet is afgekocht met een mango-ijsje. Zal pedagogisch wel niet kloppen. Later mocht ze voor haar kamer nog iets uitzoeken bij de grootste woonwinkel in Groningen. Ze koos een krijt- en whiteboard voor haar slaapkamer.

Zondag werden wij door haar (5 jaar) uitgenodigd om de aankoop te bewonderen. Daar maakte ze een prachtige show van.
Heerlijk toch, een weekend met mooi weer en genieten van een warme familieband. Daar word ik blij en trots van.

Theo van der Werff is Groninger ondernemer en accountant

Column Theo van der Werff in de Gezinsbode
Lees hier het artikel op de website van de Gezinsbode
Door Theo van der Werff. 18 sept 2020
GRONINGEN