Een start-up op je 70-ste, met succes!

Al ruim 20 jaar heb ik een klant, die op zijn 40e al een goede balans in zijn leven had gevonden.

Na de verkoop van een aantal bloemenzaken is hij toeleverancier voor bloemisten geworden en kon met drie tot vier werkdagen ontspannen de kost verdienen, had de tijd voor het bouwen van een prachtig huis en ook voor zijn hobby’s, het houden van allerlei soorten vogels in een grote volière en het spotten van vogels in het wild.

Met zijn inmiddels volwassen zoon ontstond het plan om een hut met leefruimte voor vogels te bouwen op hun terrein in de omgeving van Emmen. De 70-jarige vader is dus een start-upper. Het gedeelte waar de mensen in zitten is een container waar glas in is gezet met een ruimte om foto’s te kunnen maken.

De vijfde in aanbouw

Er zijn nu al vier hutten en de vijfde is in aanbouw. Dus het gaat zeer voorspoedig en bij het bouwen van iedere hut zie je dat ze geleerd hebben van de bouw van de vorige. Het was ook een leerproces: hoe richt je de ruimte waar de vogels verblijven zo in dat ze kunnen leven zoals ze dat ook in de natuur doen. Zo is de ene plek meer moerasachtig en in een andere ruimte vind je zee, strand en duinen waar vogels in de hellingen nestjes maken.

Het is een groot succes: het loopt als een tierelier en de hut die alleen van mei tot en met augustus gebruikt wordt, vanwege speciale vogels, is voor volgend jaar al weer voor de eerste twee maanden volgeboekt.

Allebei hun kwaliteiten

Voor de bezoekers is het perfect met honderd procent kans op succes in de vorm van prachtige foto’s. Daarvoor hoef je niet twee weken naar Zweden of Oostenrijk in een bos te verblijven in de hoop de gewenste foto’s te kunnen maken op de ideale afstand.

Voor mij is het prachtig om te zien wat ze in een paar jaar neergezet hebben, dat vader en zoon ieder met hun eigen kwaliteiten zoiets neerzetten dat in mijn beleving uniek is. Wat ben ik toch een bevoorrecht mens om dat mee te mogen maken.