Het leven in de stad maakt mij blij

Ik ben ruim 70 jaar geleden geboren in het Oude RKZ aan de Verlengde Hereweg. Tot mijn 18e heb aan de Ubbo Emmiussingel gewoond. Daarna op kamers en later, toen ik vader mocht worden, in Beijum terecht gekomen.

Wij zijn in een huis uit 1900 in de Schilderswijk gaan wonen toen de kinderen het huis uit waren. Omdat dat voor ons te bewerkelijk werd, zijn wij naar een appartement aan het Boterdiep vertrokken met zicht op de Nieuwe Kerk. Hoewel het wel wennen is om te wonen in een wooncomplex met een VVE bevalt het ons in het algemeen prima.

Eén van mijn rituelen is om zaterdags de stad in te lopen en bij een paar vaste zaken langs te gaan. Eerst heb ik met de man gepraat die met de Riepe bij de AH staat (begin Ebbingestraat) en hem gesponsord. Hij heeft het al zwaar genoeg want hem is onlangs een been afgezet.

Aan Bolt op de Grote Markt, de bloemenman, vroeg ik of hij blij was dat er eindelijk weer leven komt in het oude V&D pand. Hij vond het jammer dat de uitgang nu aan de Ebbingestraat zit en niet aan de Grote markt. Ik begrijp dat.

Daarna het lijstje afwerken

Vervolgens mijn verdere lijstje afwerken. Voorbij Droppie lopend zag ik dat de eigenaresse naar de kapper geweest was. Mooi. Via de aardappelboer naar Marc Korfage voor een lekkere cappuccino. Hij was goed gestemd want hij mag met zijn mobiele koffiestand nu ook in het Noorderplantsoen staan.

De voorspellingen waren niet goed maar onderweg heb ik nog wel kunnen genieten van de zon. ‘s Middags heb ik met mijn vrouw weer een wandeling gemaakt en dat afgesloten met het bekijken van de nieuwe Jumbo en La Place. In beide zaken was het druk en gezellig: heerlijk weer zo’n bruisende sfeer midden in in het centrum.

Hopelijk mag ik nog lang genieten van de levendigheid van onze stad.