Logé

Een paar week geleden kregen wij dan eindelijk zo’n bank die je ook kan uitklappen als een eenpersoonsbed. Onze jongste kleindochter was op visite en vond deze verrichtingen best interessant.
Toen haar moeder haar op het einde van de dag kwam halen moest die natuurlijk ‘haar kamer’ en ‘haar’ bed zien. Dat dit mijn werkkamer is waar ik graag werk was ze even vergeten. Dus ik werk daar nu illegaal, een soort tijdelijke kraak. Ruim een week geleden mocht ze haar bed uitproberen en logeren.

Toen ik na lekker gegeten te hebben met een vriend/klant bij XO in de Folkingestraat thuis kwam zag ik haar liggen op haar nieuwe bed met een tevreden gezichtje. Ik kon dat zien omdat madam wil slapen met de deur open en in een kamer waar een lampje brandt.

Ik kreeg te horen dat zij om 07.15 uur wilde opstaan en dat ze een wekker had om te zien wanneer dat is. Toen ik om 06.00 uur opstond en langs haar kamer liep, was ze wakker en kwam achter mij aan de kamer in.

Na uitleg dat ze om 07.15 uur van bed mocht ging ze weer naar bed. Dat was ze na tien minuten al weer vergeten, ze wilde mij haar sokken laten zien. Met zachte hand weer terug.

De volgende actie: mijn haarspeldje zit los. Ook dat euvel werd opgelost en weer naar bed. Kreeg ik een uitleg over haar slaapzak, kleur was goed maar de capuchon vond ze maar niets. Vervolgens kroop ze er weer in.

In mijn naïviteit dacht ik, ik doe de kamer deur dicht dan heeft ze geen last van het lawaai als ik in de kamer bezig ben. Dat leverde een andere actie op: ze ging kijken bij oma die nog graag even wilde slapen.

Haar weer daar weggehaald en ze ging weer naar bed. Omdat ik vervolgens de badkamerdeur dicht deed ging ze weer naar oma. Les één: doe geen deur dicht.

Wat voor mij nieuw was dat ik bij die acties van binnen moest lachen. Dat herinner ik mij niet van vroeger van haar moeder en zuster als die zulke dingen deden. Toen zag ik daar de humor nog niet van in.

Hopelijk mag ik op deze aarde nog een tijdje logeren om te zien hoe onze kleinkinderen zich ontwikkelen.

Theo van der Werff is Groninger ondernemer en accountant.

Column Theo van der Werff in de Gezinsbode
Lees hier het artikel op de website van de Gezinsbode
Door Theo van der Werff. 8 februari 2019
GRONINGEN