Omdat de Sint op Soestdijk thuiswerkt moeten derden voor de cadeaus zorgen

We zijn in het trotse bezit van vijf kleinkinderen. Omdat de Sint de cadeaus dit jaar niet zelf kan kopen heeft hij ons gevraagd hem te helpen om aan de wensen van de kinderen te voldoen.

Natuurlijk hebben wij wel fiat gekregen om iets voor de kinderen te kopen. Dit mocht van de Sint omdat zij zich voorbeeldig gedragen hebben.
Gelukkig weten de moeders van de kinderen ook wat hun kroost graag wil hebben – dat maakt het wel zo gemakkelijk want wat moet je kopen voor kinderen die alles al hebben? En wat leeft er onder de kinderen?

Met de lijst van de moeders is mijn vrouw op pad gegaan en ze heeft zich bij de aankopen bijna een breuk gelopen met het gesjouw van alle cadeaus.
Ik mocht ook nog helpen en ben naar een supermarkt gegaan waar ze rails voor een speelgoedtrein verkochten. Mijn dochter had gezegd: ‘bel mij maar als je daar bent’. Zo gezegd, zo gedaan.

Mondkapje

Daar sta je dan bij het cadeau en je belt haar op, in deze tijd een hele uitdaging met een mondkapje op en een beslagen bril en dan maar proberen voor te lezen, wat je niet lukt door die beslagen bril – en zonder bril zijn mijn armen weer te kort om het te kunnen lezen – met wat gedoe is het toch gelukt. Maar het meest genoot ik van wat zich aan de andere kant van de lijn afspeelde.

Mijn kleinkinderen in Voorschoten proberen iedere avond uit hoe vaak ze nog naar beneden mogen komen zonder straf. Dus nu ook en, helemaal leuk, hun moeder was aan de telefoon en moest mij antwoorden geven waaruit zij niet mochten kunnen opmaken waar het over ging. Ze vertelde dat hun vader aan de telefoon was. Maar de apenkop van bijna 8 hoorde ik roepen ‘het is opa!’ Dus die had het door.

Alles is nu binnen. Nu wacht de volgende uitdaging: hoe en wanneer gaan ze de cadeaus uitpakken en met hoeveel personen. Hopelijk heeft corona volgend jaar geen hoofdrol meer.

Theo van der Werff is Groninger ondernemer en accountant

Column Theo van der Werff in de Gezinsbode
Lees hier het artikel op de website van de Gezinsbode
Door Theo van der Werff. 27 nov 2020
GRONINGEN