Op pad met de mannen

De trouwe lezers van mijn column in de Groninger Gezinsbode weten dat ik omstreeks deze tijd vaak verslag doe van een trip met (oud) tennismaatjes.

De laatste acht jaar hebben we op het IJsselmeer en de Waddenzee een zeiltocht van vijf dagen gemaakt. Dat zouden we dit jaar weer doen maar vanwege Corona hadden wij nog geen schip vastgelegd, alleen een optie genomen.

Toen het in juni duidelijk werd dat de anderhalve meter afstand gehandhaafd zou blijven en dat door het zomerreces van het kabinet voorlopig toch geen besluiten meer genomen zouden worden, hebben wij het plan omgegooid. Wel met pijn in het hart, want nu moesten we bij het ontbijt de heerlijke wentelteefjes van Dominique missen.

Toevallig was vorig jaar tijdens de zeiltrip gesproken over golfen. Drie van de vijf opvarenden hadden al hun Golfvaardigheidsbewijs (GVB), twee nog niet. Maar om naast het tennissen ook met elkaar te gaan golfen was toch geen gek idee. Via mijn vriend Frits, wereld beroemd in Oosterhoogebrug en Zeijerveen en golfliefhebber, ben ik in contact gekomen met Martin Kanninga van de Drentsche Golf & Country Club. Hij kwam met een prima plan om aan onze wensen te voldoen.

‘s Morgens les en ‘s middags oefenen op de kortere par 3 baan. Tussendoor natuurlijk zorgen voor de innerlijke mens. En ‘s avonds in Groningen eten: de eerste twee dagen hebben wij in twee voortreffelijke zaken met Franse namen gegeten, in de Oosterstraat en aan de Oostersingel. Het kost wat maar dan heb je ook wat.

De donderdag zijn wij verregend maar hebben we nog wel veel geleerd. Vrijdag en zaterdag was het evenals de woensdag ervoor perfect weer.
De twee die nog niet in het bezit waren van het GVB hebben hard moeten blokken voor de theorie maar door hun aanleg voor het golfspel kregen ze zaterdag hun baanpermissie. Toen hebben we nog 9 holes gelopen en dan zie je echt het verschil tussen de par 3 en een gewone baan.

Het is zo goed bevallen dat ik niet weet wat het volgend jaar wordt, golfen of zeilen. We gaan het zien. Met een mooie film van onze verrichtingen, gemaakt door de Pro Martin, was het golfen helemaal geslaagd.

Theo van der Werff is Groninger ondernemer en accountant

Column Theo van der Werff in de Gezinsbode
Lees hier het artikel op de website van de Gezinsbode
Door Theo van der Werff. 11 sept 2020
GRONINGEN