Presentatie in Feistritz (Oostenrijk)

In ons systeem van bewaken van een hoge kwaliteit is bedacht zodat bepaalde zelfstandig werkende professionals, door middel van het behalen van Permanente Educatie (PE) uren, hun vakkennis actueel kunnen houden. Vrije beroepers zoals medici, advocaten en accountants lopen hier tegenaan.

Als accountant moet ik 40 PE uren per jaar maken. Voor het grootste gedeelte sprokkel ik die bij elkaar door in november naar een driedaagse bijeenkomst te gaan. Dan krijg ik, als ik de presentielijst teken, 24 uren bijgeschreven en heb ik het grootste gedeelte al te pakken. Het effect van wat heb ik opgestoken is mede afhankelijk van de vraag of ik na de cursus niet te lang met collega’s in de bar blijf hangen. Gelukkig gaat dat de laatste jaren steeds beter en ga ik op tijd naar bed.

Wat heeft dit alles met Feistritz te maken?

Een goede vriend en bedrijfsarts organiseert voor een aantal collega’s bijscholingscursussen en met hem mag ik, nu al voor de derde keer, mee om de bedrijfsartsen vanuit mijn vakgebied iets uit te leggen. Dus naast alle hoogstaande medische zaken, verzorgd door hoogleraren, mag ik ook nog informatie verstrekken die hen weer helpt aan de benodigde PE uren.

Mijn vriend weet als geen ander dat je als je zoiets organiseert, je dan iets moet doen wat in mijn ogen uniek is. Bijvoorbeeld de locatie Feistritz Oostenrijk. We zitten in een middeleeuws kasteel dat destijds de Moren op afstand moest houden.

Daarnaast organiseert hij in het kasteel in de ridderzaal een concert met viool, klavier, een sopraan en een bariton. Om dit stijlvol te bezoeken draagt iedereen een smoking en de dames een galajurk. Daarna is er nog een bijpassend diner.

In het programma is ook nog tijd vrijgemaakt om het zeer mooie Wenen te bekijken. Het rendement was extra groot omdat in het programma ook voorzien was in twee lezingen over de Hofburg, verzorgd door een kunsthistorica, gevolgd door een door haar gegeven rondleiding door dit monumentale gebouw.

Een betere combinatie van PE uren halen en zeer aangenaam verzorgd worden heb ik in mijn vak nog niet meegemaakt.

Zelfs de uitdaging om via Schiphol te vliegen verliep zonder kleerscheuren.