Soms word je verrast door nieuwe horeca

In de vorige eeuw zat naar mijn beleving in het pand Turfsingel 18-20 een elektronicazaak waar toen nog platenspelers, bandrecorders en andere materialen voor muziekminnende kopers werden verkocht.
Vervolgens zat er een restaurant in. Ik ben daar toen een keer geweest omdat een klant van mij een boek geschreven had en de presentatie van het boek in deze zaak gehouden werd. De avond was geslaagd en het boek ook want ik blader het nog wel eens door.

Hoewel ik er de laatste jaren haast naast woon ben ik er nooit gaan eten. De reden was voor mij simpel. Als ik van het restaurant naar de WC moest kon dat alleen maar via de keuken. Ik was verbaasd dat zoiets in Nederland mocht. Ik kon het mij niet voorstellen. Het is voor mij zeer onhygiënisch dus ik ben er nooit meer binnen geweest. Bij de start van corona in 2020 werd de zaak gesloten. Volgens mij heeft het toen ruim een jaar leeg gestaan, misschien wel langer.

Gelukkig werd het pand verbouwd en dat ging aardig rigoureus. Na een aantal maanden was daar opeens een mooi fris bedrijf. Omdat ik er bijna dagelijks langs loop kan ik zeggen dat ik denk dat het goed loopt. Alle marketing uitingen in en rond het gebouw zijn perfect op elkaar afgestemd.

Ik word steeds nieuwsgieriger wie dit concept bedacht heeft en kan geen dingen vinden die niet bij elkaar passen. In de parkeergarage waar we onze auto ook hebben staan staat ook de duurzame auto van dit bedrijf met weer perfecte, niet opzichtige reclame. Dan zie ik op een morgen als ik naar mijn werk loop een insectenkastje aan de muur van het pand hangen met daarop de tekst ‘Anne&Max hotel’. Daarvan kreeg ik een glimlach op mijn gezicht in de vroege morgen.

Via hun site kwam ik er achter dat er meer dan 20 vestigingen zijn. Dan snap ik ook het volledig complete concept. Ik ben blij dat ze ook Groningen met dit concept verblijd hebben.