11 jun Wat zullen de regering en de Kamerleden blij zijn met de blunder van de mondkapjes
De Rekenkamer meldde dat van 5 miljard euro aan Corona-gerelateerde uitgaven bonnetjes missen, zaken fout gegaan zijn, enz enz.
Wat doe je dan? Het kabinet weer naar huis sturen – dan is het voor de tweede keer demissionair en roepen de ministers: het land wordt niet bestuurd en dat moet wel in deze situatie, die ze zelf crisis noemen.
Ze vergeten dat zonder regering zulke uitgaven niet gedaan worden. Dus ik weet niet wat goedkoper/beter is.
Maar er meldt zich een bliksemafleider in de vorm van iemand die de regering mondkapjes verkocht heeft waar we niets mee doen. En volgens mij speelt de man ook nog een positieve rol in het spel omdat de regering en de Tweede Kamer hem door zijn uitspraken en gedrag nog meer de schuld kunnen geven. Dus heel veel ophef, kamervragen en dikke taal maar er gebeurt niets.
Nog veel meer blunders
Maar iedereen is blij want dan hoeven we niet te praten en kunnen we uitstel krijgen van vragen over die 5 miljard euo. En er komen nog veel meer blunders voor de dag, zoals ‘er is betaald en niet geleverd’ en ‘waar staat die handel dan nog’ en ‘zijn er vriendjes bij betrokken en welke gesprekken zijn er geweest in achterkamertjes’. De onderzoeksjournalist die dit alles uit gaat pluizen kan een bestseller schrijven van denk ik vijf delen en kan op een legale manier financieel binnenlopen.
Zoals bekend zitten de plucheplakkers niet te wachten op nieuwe verkiezingen en hebben ze dus geen belang bij de mening van het volk. Dus die gaan liever verder met het toneelstukje ‘een regering vormen’. Want als door het onderzoek naar voren komt dat minister de Jonge voor het zoekraken van de € 5 miljard verantwoordelijk is en er te hard op hem wordt gescholden, dan trekt Wopke Hoekstra zich weer terug uit de formatie en dan zit de zaak weer vast. Het toneelstuk moet doorgaan, dus stil blijven zitten.
Als accountant zie ik in het bedrijfsleven altijd, dat als er zo’n groot bedrag zoek is, er sprake is van fraude of een faillissement. Ik weet niet welk etiket we op deze zaak gaan plakken, we zullen het pas weten als de bestseller klaar is.