We kunnen weer genieten van de aanloop naar de verkiezingen?

Volgend jaar hebben we weer landelijke verkiezingen en in de aanloop daar naartoe is er al van alles te beleven. Alle partijen zijn zaken aan het opschudden en er is steeds gedoe.

Bij de grootste partij trekt de kroonprins zich terug. Maar dat is geen probleem op korte termijn omdat door de corona de huidige premier zoveel credit heeft dat hij de verkiezingen niet echt hoeft te vrezen. CDA heeft het kiezen van de lijsttrekker slecht geregeld met als gevolg dat de coronaminister zich nu al weer als lijsttrekker teruggetrokken heeft. Persoonlijk vind ik de huidige minister van financiën een prima voorman en hij lijkt mij in staat om kiezers aan zich te binden. De PVDA zit met een lijsttrekker die niet als winnaar uit de toeslagenaffaire gekomen is.

En ik vind mevrouw Kaag als lijsttrekker van D66 een rasechte politicus en een bekwaam bestuurder met veel internationale kwaliteiten. Alleen ligt er nu opeens een metoo-affaire op haar bordje waar zij part nog deel aan heeft. Maar hoe lost ze dat op, om de negatieve klank die het de partij kan geven. En is de persoon die het betreft nog zo machtig dat het haar negatief voor de voeten gaat lopen.

We gaan het zien.

Bij uiterst links en rechts, dus de SP en Forum, willen de jongeren meer naar hun basis. De SP jongeren en in diezelfde leeftijdsgroep van Forum delen extreme denkbeelden die ik hier niet wil vermelden. De top, die graag wil meeregeren of iets in de politiek wil bereiken, zit daar niet op te wachten en probeert die denkbeelden de kop in te drukken. Beide partijen doen dat op hun eigen wijze en het gevecht van Forum, daar hebben wij dagen van mee mogen genieten.

Hopelijk krijgen wij bij de uitslag niet hetzelfde spel zoals Trump dat in de VS speelde .

Theo van der Werff is Groninger ondernemer en accountant

Column Theo van der Werff in de Gezinsbode
Lees hier het artikel op de website van de Gezinsbode
Door Theo van der Werff. 18 dec 2020
GRONINGEN