Weer naar Limburg. ‘Vorig jaar waren we ook in die regio, en toen zijn we weggeregend’

In schrijf dit vanuit Zuid-Limburg: vorig jaar waren we ook in die regio, in dezelfde periode, en toen zijn we weggeregend.

Op de weg terug naar het hotel in Vaals zijn we toen net op tijd van de snelweg afgegaan anders hadden we de nacht in de auto half onder water door moeten brengen. We hebben puur mazzel gehad. Maar het bleef regenen en we zijn dus na een paar dagen maar weer naar het noorden gegaan.

Dit jaar wilden we het opnieuw proberen en hebben in Urmond/Stein een hotel geboekt.

Om wat geld te besparen zijn we via Duitsland gegaan om goedkoop te kunnen tanken. De grap was dat toen ik wilde tanken en de tank ¾ leeg was, we alweer in Nederland waren. Dus dat plan mislukte. Geen nood want de volgende dag zijn wij naar Aken gegaan en daar was de benzine 45 cent per liter goedkoper.

Muurschilderingen met veel gouden elementen

De Dom heeft op ons grote indruk gemaakt. Prachtige glas-in-loodramen, kleurrijke plafonds en muurschilderingen met veel gouden elementen. Echt indrukwekkend. In deze Dom werd Karel de Grote tot keizer gekroond. Ook was het mooi om te zien dat er nog hele leuke oude straatjes waren, die niet weggebombardeerd waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. In veel Duitse steden kijk ik altijd ‘wat is oud’ en ‘wat is na de oorlog is neergezet’.

Dit kreeg voor mij een extra lading als ik beelden zie van flats die in Oekraïne in puin geschoten zijn.

Vandaag hebben we in Kasteeltje Hattem bij Roermond heerlijk in de tuin wat gedronken en een rondleiding gehad. Voor het eerst kwam ik tegen, dat in de WC een glas stond met verpakte tandenstokers. Naast het kasteel is een gedenkplaats voor oorlogsmissies. Te beginnen met Korea.

In de volgende column meer over de vakantie en dan ook meer over onze ervaringen met teruggang in kwaliteit in de horeca.