Zelfs aan een parkeergarage zit een verhaal

Wij wonen sinds januari 2018 aan het Boterdiep en moeten dan onze auto parkeren in de gelijknamige parkeergarage. Eerst dacht ik een vaste plek te krijgen maar dat was weer een waanidee van mij.

Een slim idee van Interparking (de verhuurder) om dat niet te doen, want dan kan mijn plek ook verhuurd worden tijdens mijn afwezigheid. Groot nadeel voor mij is dat ik dan wel in mijn hoofd vast moet zetten waar ik de auto neergezet heb. Zeker omdat ik door corona minder in de auto stap, deze dus niet dagelijks gebruik, en met het stijgen der jaren mijn geheugen ook achteruit gaat.

Band opgebouwd

Ik heb in de loop der tijd een band opgebouwd met een van de medewerkers van de parkeergarage. Dat moest ook wel want als ik met mijn skibox de garage in rijd is hij net te hoog en raak ik de paal die netjes mee beweegt – maar verder kan ik prima in de garage rijden als ik maar de borden aan het plafond mijd. De man van de parkeergarage is een echte Nederlander: hij gedoogt het, als ik maar met beleid door de garage rijd.

Vervolgens mag ik zijn mooie Duitse youngtimers zien waarin hij van Duitsland, waar hij woont, naar Nederland rijdt. Eerst waren het mooie Mercedessen en nu is het een Audi, ook een plaatje.

Er woont ook een echtpaar in de Jakobijn dat het bijna altijd lukt om hun Volvo op een vaste plek naast een Renault neer te zetten te plaatsen, net als een groot aantal bewoners dat het voor elkaar krijgt om hun auto bijna altijd op een vaste plek te zetten. Misschien ook een goed idee om niet meer te hoeven zoeken. ‘Waar stond hij ook al weer?’

Ik wist niet dat we in Groningen een ambassade hebben want in de parkeergarage staat al jaren ook een Mini met CD in het kenteken.

Ook vindt de verhuurder het blijkbaar niet erg dat er al jaren een auto, ook een Mini, volgens mij van bouwjaar 2008 staat. Deze auto wordt ook gebruikt door gekken en dwazen want die schrijven in het stof op deuren en glazen.

Ik kan zo wel door gaan maar ik mag maar een beperkt aantal woorden gebruiken.