De Olympische Spelen voor Kamerleden zijn begonnen

Eén keer in de vier jaar, als het kabinet niet eerder naar huis gestuurd wordt, moeten de mogelijke Kamerleden alles uit de kast halen om de kiezers te verleiden om op hen te kiezen.

Terwijl toch iedereen weet dat zij een bijna onmenselijke periode door moeten om zich overal te laten zien en ook nog de indruk te geven dat ze voor de belangen op gaan komen van alle mensen die ze spreken.

Voor de Kamerleden is het fijn dat – in tegenstelling tot Italië – dit circus maar één keer in de vier jaar opgevoerd hoeft te worden. Want in Italië is het voor een kabinet al lang als het meer dan een jaar mag regeren.

CDA TV-spotje

Dan maakt het CDA een spotje voor de TV dat laat zien dat onze Wopke mooi kan schaatsen. Vervolgens gaat hij de fout in door te gaan schaatsen met Sven Kramer, met een cameraman/vrouw en geluidsman/vrouw erbij. Vervolgens krijgt hij een heleboel bagger over zich heen en beseft hij dat hij met dit promotiespotje zeer stom bezig geweest is. Dan zegt hij doodleuk dat dit niet handig was. Hij vergeet de waarheid te vertellen. Met het andere schaatsspotje voor TV was het schaatsen met Sven een compleet beeld van een sportieve lijsttrekker geweest.

Want de schaatsen waren met opzet meegenomen, inclusief de bijpassende kleding (dezelfde als voor het TV spotje) en de cameraman/vrouw waren vooraf in stelling gebracht. Waarom zegt de persoon in kwestie niet gewoon dat dit een stomme reclamecampagne was en dat hij niet op tijd teruggeroepen was door zijn vrouw of familie en dat het campagneteam ook had zitten slapen.

Als de politiek zo eerlijk gaat worden gaat het volk weer geloven dat er integere politici zijn. Ben benieuwd welke stunts er nog uitgehaald worden om ons tot stemmen te bewegen.

Theo van der Werff is Groninger ondernemer en accountant

Column Theo van der Werff in de Gezinsbode
Lees hier het artikel op de website van de Gezinsbode
Door Theo van der Werff. 5 maart 2021
GRONINGEN