Gewoon een start up om de hoek

We zien allerlei mensen met start ups in de weer. Dat is een mooie term voor gewoon iemand die een idee heeft en daar geld mee wil verdienen. Dan snappen we het weer. Dus mooi dat Prins Constantijn zich daar mee bemoeit. Misschien kan hij ervan leven. Ik hoop het en ik gun het hem van harte. Want wachten op een troon die je nooit krijgt, dat lijkt mij ook geen pretje.

Opeens bedacht ik mij: ik ken zo’n start up maar die doet alles in stilte en trekt zonder show en publiciteit zijn plan. Door ouderdomskwalen, ik zal niet in details treden, moest ik gaan bewegen. Vooruit dan maar. Via de huisarts kwam ik bij een fysiopraktijk die net een bewegingsdeskundige aangenomen had: Jilles. die de boel zou gaan organiseren. Ik kon direct tweemaal per week een uur lang allerlei bewegingen doen waarvan de wereld zegt dat het goed voor mij is.

Grondbewegingen, cross trainers, noem maar op. Met allerlei apparatuur die van kipfilet spierballen moeten maken. Dat ging in een groep van zes personen en dat stimuleert, kan ik zeggen. Vooral als je dingen kan die mensen die 20 jaar jonger zijn niet kunnen. We zijn nu negen jaar verder en die tweemaal per week, dat is inmiddels meer geworden. Want Jilles bedenkt iedere keer weer wat nieuws. Wel met het gevolg dat ik na een extra intensieve training kapot ben: maar dat is helemaal goed. Het zal niet verbazen: zijn programma zit helemaal vol en zijn praktijk om mensen af te laten vallen loopt ook als een tierelier. Het eerste jaar organiseerde hij een kerstborrel, een succes dat sindsdien een begrip is aan het Damsterdiep. En over starts ups gesproken: toen hij van start ging was hij 22 jaar. Dat was in mijn ogen hopeloos jong. Maar hij deed het toch maar. En dat om de hoek.

Theo van der Werff is Groninger ondernemer en accountant.

Column Theo van der Werff in de Gezinsbode
Lees hier het artikel op de website van de Gezinsbode
Door Albert-Jan Garama. 20 april 2018
GRONINGEN