Ik ben banger voor de onrust door een grote stroom asielzoekers dan voor kernwapens

Er is al bijna een jaar oorlogsgeweld in Oekraïne. Het plan van de Russen om dit land onder de voet te lopen lijkt mislukt. Vanaf dat moment wordt er ook steeds geroepen ‘als hij maar geen kernwapens gaat gebruiken’. Gelukkig is dat ook nog niet gebeurd.

Als Oekraïne weer een succes behaalt is iedereen blij en wordt dat breed uitgemeten in de pers. Ik vraag mij dan steeds af ‘wat is de vergelding van Rusland’. Want na ieder succes van Oekraïne slaat Rusland terug. En gooit bommen op Kiev. Na het onklaar maken van de brug in het zuiden volgden er immers ook weer acties.

De winter in zicht

Het lijkt erop dat de strategie van Poetin erop gericht is om de water- en energievoorziening kapot te maken. Dus de bevolking te demoraliseren. Met als gevolg dat hij met de winter in zicht de bevolking op de vlucht probeert te jagen. Om zijn zin te krijgen in Oekraïne is dat veel goedkoper dan met een leger dat eigenlijk niet wil vechten. Verder doet hij wat hij in Syrië ook deed: vernietigen, alles onbewoonbaar maken en overal mijnen neerleggen. Het verschil met Syrië is dat hij nog geen chemische wapens gebruikt.

Eensgezind front

Dus met het laten vluchten van de Oekraïners ontregelt hij Europa en creëert hij daar grote spanningen door de stroom van asielzoekers. Zo breekt hij ook het eensgezinde front dat Europa wil uitstralen. Daarnaast helpt hij China door de USA op kosten te jagen vanwege de wapenleveranties aan Oekraïne.

Hopelijk zijn er partijen die de kemphanen aan tafel krijgen en bedenken ze met elkaar een plan om de oorlog te stoppen, zodat beide partijen geen gezichtsverlies lijden en de spanningen in de wereld niet verder oplopen.