Je conditie op orde houden tijdens corona

Ik ben het met iedereen eens dat dit een vreemde tijd is, met steeds de dreiging corona op te lopen – welke variant dan ook – en op het moment dat dit op internet staat zijn er misschien al weer twee of meer varianten bij. Het is een constante zorg, zeker voor de ouderen en de kwetsbaren.

Ook is het duidelijk dat de terugkeer tot een ‘normaal leven voor iedereen niet een kwestie van een paar maanden is. Want het is duidelijk dat het minimaal een half jaar gaat duren voor iedereen gevaccineerd is, dus we moeten ons nog een lange periode aan de regels houden en leven met het feit dat een aantal bedrijven gesloten zijn en bepaalde activiteiten niet kunnen.

Fit blijven

In deze column wil ik me richten op het gegeven dat het bezoeken van sportscholen of sporten – binnen en buiten in groepsverband – voorlopig niet kan. Hoe blijf je met de opgelegde beperkingen dan wel fit?

Het is volgens mij zeker dat de kijkdichtheid van het programma van MAX met Olga Commandeur beter bekeken wordt dan voor corona. Ik hoor ook van leeftijdgenoten dat ze daar trouw aan meedoen. Het is prachtig om te zien hoe de mensen door hun creatieve brein tot goede dingen komen. Een mooi voorbeeld daarvan is onze bobsleetopper, die om haar techniek en kracht te verbeteren de camper van haar vader en moeder op eigen kracht verplaatst.

Aan de Oosterkade zijn van die sportstellages zoals er meer in de stad zijn. Als ik zie hoe daar op grote schaal gebruik van gemaakt wordt en hoe lenig die mensen zijn, dan sta ik daar van te kijken. Door de stad lopen ook veel meer hardlopers dan andere jaren. Ook zijn er meer wandelaars en fietsers. Zelf had ik tot corona twee keer in de week bokslestraining maar omdat dat niet meer kan heb ik met mijn boksmaatje, Celine, bedacht om met Teams 3 keer in de week te boksen op 30 km. afstand en ook elkaar op te jutten met vervelende grondoefeningen.

Dus met wat creativiteit en zelfdiscipline kan er meer dan je zo kan bedenken – zonder dat het geld kost.

Theo van der Werff is Groninger ondernemer en accountant

Column Theo van der Werff in de Gezinsbode
Lees hier het artikel op de website van de Gezinsbode
Door Theo van der Werff. 5 februari 2021
GRONINGEN