Mooie herenkleding

Vanwege Corona en vooral om ervoor te zorgen fit te blijven wandelen wij vaak. Meestal meer dan 10.000 stappen en daarbij heeft een tocht door de stad onze voorkeur.

Zo kwamen we op een zaterdagmiddag door de Munnekeholm en op een rek dat buiten stond zag mijn vrouw opeens iets (een jasje) dat haar leuk leek en ook nog afgeprijsd was. Wat wil je nog meer.

Zelf word ik altijd flauw als ik moet passen. En, zoals het altijd gaat, was het ook deze keer te krap. Door goede verkooppraatjes pas ik dan iets anders en ik denk nog ‘daar ga je weer’. De eigenaar is een perfecte gastheer. Want ik hoorde in het pashokje dat hij mijn vrouw een wijntje aanbood. ‘Zal ik het doen?’, hoorde ik haar zeggen, en vervolgens ‘doe maar een half glaasje’. Dit bezoek is nog niet ten einde dacht ik. Ook ik nam daarom maar een wijntje.

Verkoopkwaliteiten

Toen ben ik gaan genieten van de verkoopkwaliteiten van de eigenaar. Hij zag als vakman dat ik, met mijn ronde rug, eigenlijk een jasje moet hebben dat daar omheen valt. Krijg ik een dure naam te horen die ik direct weer kwijt raak. Maar hij neemt ons mee naar de ruimte waar spullen voor maatkleding hangen en liggen. Slim: hij noemt geen prijzen, alleen als ik er naar vraag.

Ik krijg een perfecte uitleg over de duurste variant en hoe die gemaakt wordt en met welke stoffen. Hij krijgt op tijd door dat ik – als ik het al ga doen – nog niet klaar ben voor die duurste variant. Ik ben nog niet zo ver om zoiets voor mij zelf te kopen. Een op maat gemaakt trouwpak heb ik niet nodig want ik blijf liever met mijn vrouw getrouwd. We lopen gelukkig al naar de 50 jaar samenzijn.

Alternatief

Het goedkoper alternatief zie ik wel zitten en ik weet haast zeker dat ik dat dit jaar nog ga doen. Mooi dat een vakman bij mij de juiste snaar weet te raken en verleidt tot een aankoop waar ik echt blij van ga worden terwijl ik daar tot op heden niet aan wilde denken.

Zijn zaak bestaat al 25 jaar: van mij mag zo’n bedrijf nog jaren bestaan. Misschien wil een van de kinderen er wel mee door.

Theo van der Werff is Groninger ondernemer en accountant

Column Theo van der Werff in de Gezinsbode
Lees hier het artikel op de website van de Gezinsbode
Door Theo van der Werff. 15 mei 2020
GRONINGEN