Nieuws & tips week 8-2021

Tozo verruimd op 21 januari 2021

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO) is door het kabinet op 21 januari 2021 verruimd.

De Tozo 3 kan vanaf februari 2021 worden aangevraagd met terugwerkende kracht vanaf januari. De vermogenstoets in de Tozo 4 vervalt per 1 april 2021. De
Tozo 4 loopt van 1 april t/m 30 juni 2021. Let op. Het is niet mogelijk om vanuit de Tozo 4 nog een aanvraag met terugwerkende kracht vanaf de voorgaande maand te doen voor de Tozo 3.

Coronavaccinatie werknemers bevorderen, kan dat onbelast?

U mag vrijwel nooit uw werknemers verplichten om zich te laten inenten. Ook mag u niet vastleggen wie er een prik heeft gehaald. U kunt wel uw medewerkers stimuleren dat te doen, eventueel zelfs door heb een bonus te betalen. Deze bonus kan netto uitbetaald worden als u daarvoor de vrije ruimte werkostenregeling benut.

Geen btw-aftrek meer tot 10 % zakelijk gebruik?

Op dit moment kunt u btw in aftrek brengen op ingekochte goederen en diensten, zelfs als u deze voor minder dan 10% zakelijk gebruikt. Binnenkort – de exacte datum in 2021 is nog niet bekend – kan btw aftrek bij meer dan 90% privĂ©gebruik niet meer. Dat kan gevolgen hebben voor uw btw-aftrek op nieuwbouw, auto en onderhoud. Bespreek met uw adviseur of u hierop kunt anticiperen.