Nieuwsbrief: Eindejaarstips 2020

Geachte klant,

Graag delen wij met u de eindejaarstips om het jaar fiscaal goed af te sluiten. De publicatie bevat fiscale tips voor alle belastingplichtigen, ondernemers, dga's, werkgevers en werknemers en btw-tips. Mocht u vragen hebben dan beantwoorden wij deze graag.

Verder kunt u in deze nieuwsbrief lezen over onze nieuwe bedrijfsactiviteiten, nieuwe tarieven voor 2021 en openingstijden rondom de feestdagen.

Namens alle medewerkers van VDW Accountancy en Knol & Co. Financieel Advies wensen wij u alvast fijne feestdagen en een gezonde jaarwisseling.

Nieuwe bedrijfsactiviteiten

Voor veel ondernemers was 2020 een jaar om nooit meer te vergeten. Door de coronacrisis hadden velen het zwaar, maar soms ontstaan er ook mooie nieuwe dingen. Zo hebben wij in 2020 naast VDW Accountancy een nieuw bedrijf genaamd Knol & Co. Financieel Advies opgericht.

Knol & Co. Financieel Advies

De oprichting van Knol & Co. Financieel Advies B.V. in 2020 komt voort uit de bijzondere samenwerking tussen AA accountant Theo van der Werff (69) van VDW Accountancy en belastingadviseur i.o. Pascal Knol (23). Van oudsher kijkt de accountant vaak naar cijfers uit het verleden, maar met Knol & Co. Financieel Advies B.V. kijken we richting de toekomst. Door middel van online en digitale dienstverlening heeft de klant op elk moment inzicht in zijn cijfers. De ondernemer kan snel handelen en beslissingen nemen omdat hij niet meer hoeft te wachten tot de kwartaalcijfers of jaarcijfers bekend zijn.

Keer dividend uit in 2020

Het is fiscaal aantrekkelijk om een dividenduitkering door de BV nog te laten uitkeren in 2020. Je bent hier dan inkomstenbelasting over verschuldigd in box 2 tegen een tarief van 26,25%. Stelt je de dividenduitkering uit dan kun je mogelijk in 2021 geconfronteerd worden met een hoger box 2-tarief in de inkomstenbelasting van 26,90%.

Belastingrente

U betaalt natuurlijk het liefst geen of zo min mogelijk belastingrente. Er zitten rentestijgingen aan te komen. Hoe kunt u deze voor zijn? Bespaar belastingrente door zo snel mogelijk uw voorlopige aanslag VPB of IB 2019 te verhogen of door alsnog een voorlopige aanslag 2019 aan te vragen.

Tijdelijke verruiming WKR

Met veel werknemers thuis aan het werk en met de coronamaatregelen wordt de jaarlijkse kerstborrel ook een stuk lastiger. Er zijn leuke diensten verkrijgbaar die bestaan uit een borrelpakket en online entertainment. Gebruik de extra vrije ruimte (3% van maximaal € 400.000 in plaats van 1,7%) in de werkkostenregeling.

Welke data zijn van belang bij NOW?

Check per steunmaatregel de bijbehorende data en zet deze in uw agenda. Regelt een adviseur deze steunpakketten, stem dan ook met hem deze deadlines af.

Bekijk de tabel met deadlines hier >>

Nieuwe tarieven

Wij hebben besloten om per 1 januari 2021 de tarieven te verhogen. Neem contact met ons op voor het overzicht.

 

Openingstijden rondom de feestdagen

VDW Accountancy is gesloten van 25 december 2020 t/m 3 januari 2021. Vanaf 4 januari zijn we weer bereikbaar.

In noodgevallen kunt u contact opnemen met:

Theo van de Werff: 06 54352552
Pascal Knol: 06 42060490