Wat is de Provence toch mooi!

Alweer meer dan 25 jaar gaan we elke zomervakantie naar Cannes. Eerst met de kinderen en later zonder de kinderen, toen die uitgevlogen waren.
Nu gaan wij van half juni tot begin juli want dan is het is het nog niet zo warm, rond de 25-27 graden. Want in juli en augustus is het ons te warm. Alleen dit jaar was het voor deze tijd van het jaar extreem heet.

Waarom altijd naar dezelfde plek, vragen zich veel mensen zich af. Misschien omdat ik een beetje autistisch ben. Maar het heeft ook het grote gemak dat je alles kent en weet waar je het kan krijgen. Dus geen kostbare vakantietijd verliezen door te moeten zoeken. Verder verveelt het nooit, de blauwe stoelen op de boulevard en daarop zittend het uitzicht op voor mij onbetaalbare boten en kijken naar mensen is ook zo leuk. Ook dit jaar kwam ik er achter dat de stoelen veel te zwaar zijn om even mee te nemen. Dus stelen doe je niet zo gauw.

Het weer is altijd goed, alleen dit jaar, nogmaals, erg warm, Maar aan de andere kant: twee weken stokbrood eten verhoogt ook het vakantiegevoel.
Normaal speel ik een paar keer per jaar golf maar dat is hier met de banen met zeer veel hoogteverschil ook een aparte uitdaging.

Dan valt mij ieder jaar weer op dat dit gebied toch echt niet duurder is – wat horeca betreft – dan Nederland. Natuurlijk kan je voor 10 euro heerlijk koffie drinken op het terras van het Carlton of op een toplocatie aan de kade van St.Tropez. Maar in Nederland ga ik ook niet op dat soort plekken wat bestellen. Gelukkig kan je op de boulevard voor normale prijzen terecht. Zelf kan ik tijdens zo’n vakantie genieten van de Franse slag.

Wat in het zicht moet zijn ziet er perfect uit, dus de entree van de locatie, de tuin, is perfect verzorgd maar meer naar achter is het anders. Dan is bijvoorbeeld al twee jaar de lamp in de hal stuk. En ze weten niet wat de boel aanvegen betekent. Ze zijn wel van innoveren. Een bewateringssysteem voor bomen. Dat functioneert al twee jaar. Ook waren bij een pad aan de zijkant aan beide kanten mooie blauwe spotjes geïnstalleerd, maar je raadt het al: ze doen het niet meer.

Vorig jaar is met aanwezigheid van de “maire” en zijn hofhouding een fontein geopend met drank en mooie woorden. Het is zo’n fontein met stralen achter elkaar die met wisselend volume spuiten. In Den Haag, Barcelona en Nice staan ze ook al een paar jaar. Het leuke hiervan is dat de eerste drie blauwe verlichting hebben, de volgende drie wit, en de laatste rood. Dit jaar werd er door de kinderen heerlijk met zulk weer doorheen gelopen en gespeeld.

U snapt het al: werkt dit volgend jaar ook nog? We zullen het zien. Dus volgend jaar moet/mag ik weer op vakantie naar Cannes. Hopelijk leeft de fontein dan nog.

Theo van der Werff is Groninger ondernemer en accountant

Column Theo van der Werff in de Gezinsbode
Lees hier het artikel op de website van de Gezinsbode
Door Theo van der Werff. 12 juli 2019
GRONINGEN